Skip to main content

Forståelse af materialets kunnen er basis for designets tilblivelse

Pilgaard Design Studio er et dansk industrielt design studie placeret i Aalborgs Vestby og grundlagt i 2018 af den industrielle designer, Esben Pilgaard Jørgensen. Vi tilbyder ydelser indenfor alle processer i et produkts tilblivelse. Lige fra idé og design til endeligt produkt og levering. Når et produkt skal blive til virkelighed, er det gode design i fokus, men mest af alt er det med produktets formål for øje. Når et produkt bliver til, mener vi, at man skal nøje overveje produktets formål således det kan løse et behov. For os er et godt design både æstetisk, smukt og anvendeligt, og med nøje udvalgte materialer kan netop disse ting gå op i en højere enhed.

Med et stort kendskab til materialers kunnen og produktion er det muligt for os at optimere et produkts tilblivelse indenfor alle processer. Vi sikrer, at du som kunde får lige præcis det produkt, du ønsker.

Esben Pilgaard Jørgensen, der er manden bag Pilgaard Design Studio, er født i 1991 i vesterhavsbyen Løkken - Nordjylland. Han er født og opvokset i en smedefamilie, hvor han selv er femte generation. Som barn har han blot skulle krydse indkørslen for at træde indenfor i det store smedeværksted, hvor både far, onkel og bedstefar har været beskæftiget. Det har betydet, at interessen for håndværk og produktion har været stor, lige siden han første gang holdt værktøj i hånden, og i dag har han trods en ung alder et meget stort kendskab til metalforarbejdning og hele håndværket omkring – og netop håndværket og kvaliteten heraf er det ultimativt vigtigste for Esben og hans designs.

I 2012 begyndte Esben at læse industriel design på Aalborg Universitet. Kombinationen af dette studium, Esbens voksende skabertrang og muligheden for at udfolde sig kreativt i familiens produktionsenhed blev startskuddet til hans eget møbelbrand. Møbelbrandet var kendetegnet ved godt håndværk, minimalisme, klassisk dansk design og den vilde natur. En stor efterspørgsel har betydet, at møblerne i dag bliver produceret hos nøje udvalgte danske producenter.

Sideløbende med møbelbrandets udvikling, har Esben oplevet stigende efterspørgsel på hans idéer og kunnen, hvilket har medført, at han i 2018 startede Pilgaard Design Studio.

I 2022 valgte Esben at sælge sit møbelbrand for at kunne fokusere 100% på Pilgaard design studio. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag smukt nyt herfra